בלו אויסטר? פטריות יער? או פטריית ירדן? על מה אני משלם? יש כזה בסופר ביותר זול. האמנם?!
בואו ניישב את הסוגיה אחת ולתמיד, קחו עטים ומחברות ובואו לשיעור על קצה המזלג במיקולוגיה מאת דויד אלמליח מייסד פאנגיז.
אז נתחיל מהסוף- כן אלו סוגים מאותה המשפחה. בגידולי פטריות כמו גידולים אחרים (בקר/עופות/פירות וירקות) יש הבדלים משמעותיים בין סוג מסויים של פטריה לצורך העניין (או פרה אפילו) שגדלה בתנאים אידיאליים וטובים ביותר.
עגבניה שמגיעה בייבוא ממדינה זרה לעומת אחרת שגדלה בערבה בארצנו בגידול אורגני ואיכותי יכולות להיות שונות מאוד בטעמים שלהן ואף בעלויות ויכול להיות הבדל משמעותי של עד פי-5-10 מהמחיר של המיובא.
אבל, כשטועמים ממ… מבינים. מבינים שהגלם שגדל על מצע איכותי בחווה אוהבת בצורה אורגנית ללא שום התערבות כימית יהיה טעים יותר ובמקרים רבים גם מזין יותר. כמו המקרה הקלאסי של הוואגיו היפני- שגדל בתנאים טובים ומקבל תזונה טובה כך גם תושפע איכות הבשר.
ותנו לי לספר לכם סוד- זה קורה גם עם פטריות!
הטעם של הפטריה והערכים התזונתיים שלה יושפעו מהמצע בו תגדל ומההליך בו תעבור! את הפטריות שלנו אנחנו מגדלים על אלונים, ואנחנו מוכנים לשלם מחיר גבוהה יותר על הרכב המצע שאנו בוחרים להרכיב, כי לארומה של האלון יש תפקיד, ולמבנה שלו ולמרכיביו! אנחנו רוצים להיות קרובים למקור- לטבע, שם הפטריות בוקעות מתוך עצי אלון.
לנו יש מטרה אחת גדולה- לגדל את הפטריות האיכותיות ביותר בארץ, ותנו לי לספר לכם עוד סוד- הגידולים שלנו מוערכים בהמון מקומות בעולם ובפורומים הגדולים ביותר של מגדלי פטריות, יש בי תשוקה וכמיהה ענקית לתחום ואני רוצה לייצר את האמנות היפה והטעימה ביותר! ואני שמח לקבל הערכה גדולה ממגדלים בכל העולם שמעריכים את העבודה ואת התוצאות שלנו.
חשוב לי להסביר לכם, לעוקבים שלנו ולקהל שלנו, שאין הרבה מגדלים בארץ ששולטים בכל הקריטריונים, שיוצרים מצעי גידול ויוצרים גנטיקות חדשות. מדובר בפחות מעשירית אחוז אחד כזה בשוק הפטריות בארץ, ואנחנו נמנים בו.
בזמן שרוב הפטריות ה״אקזוטיות״ מגיעות מסין, והשאר גדלות על מצעים מיובאים, יש פאנגיז אחת שעושה את כל ההליך מא׳ ועד ת׳.
וכשמכירים וטועמים מבינים. שהפער באיכות גבוה והפער במחיר לא כל כך. כי אם אנחנו משלמים יותר על פרי/ירק/בשר איכותי אין סיבה שלא על פטריות.