מערבבים הכל חוץ מהפטריה, השמן ופירורי הלחם יחד בקערה.
קורעים את הפטריה עם הידיים לחתיכות, מוסיפים אותה ואת פירורי הלחם לתערובת, יוצרים קציצות ומטגנים מכל צד עד שמשחים.
מתכון מהיר, פשוט וטעים בטירוף!
הערה: מומלץ לא לאכול את הפטריות נאות.
באן פריך עם פטריה עשישית מפורקת – תענוג!
אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את הסוכר, השמרים והמים הפושרים ומחכים 10 דקות (נותנים לשמרים לתסוס)
בקערת מיקסר מערבבים את שאר החומרים היבשים ומתחילים להוסיף את המים וכף אחת בלבד של שמן זית.
לשים במהירות בינונית כ10 דקות.
לאחר הלישה משמנים את הידיים בשתי כפות שמן הזית הנוספות ומכדררים את הבצק לכדור גדול. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
(בעונת החורף מומלץ לתת לבצק לתפוח מתחת למנורה של התנור: מדליקים את התנור אך לא את המתג של המעלות וכך הנורה דולקת והתנור לא מתחמם, רק מהחום העדין של הנורה)
לאחר ההתפחה יוצרים כדורי בצק (כל כדור במשקל 50 גרם, אם אין משקל אז לפי העין) ומתפיחים עוד כחצי שעה.
מאדים כרבע שעה בסיר אידוי.
אופן הכנת הפטריות:
את הפטריות מפרקים בידיים לחתיכות דקות (תופסים מהרעמה ו״מקלפים״) במחבת מקפיצים את הפטריות ברוטב, הפפריקה, הסוכר והשום עד שהמרקם מתרכך. אם לאחר ההקפצה החתיכות עדיין מעט עבות- מפרקים בשני מזלגות.
מכינים את כל הירקות מראש כי רובם נכנסים בבת אחת לווק.
מבשלים בסיר נפרד את השעועית כחמש דקות, מוציאים מהמים ומכניסים אדממה לחמש דקות.
חותכים את הבצל לרצועות, את הפטריות לצ׳אנקים יחסית גדולים, מגרדים את הגזר, קוטמים את העלים העליונים באפונת השלג, קולפים וקוצצים את הג׳ינג׳ר, חותכים את הגמבה.
לסיר ווק גדול על אש בינונית-נמוכה מוסיפים שמן שומשום, סויה, טריאקי, יוזו, סוכר וגינג׳ר. מוסיפים את הבצל ומקפיצים כ2-3 דקות. מוסיפים את הגמבה ומקפיצים שתי דקות נוספות. מוסיפים את יתר המצרכים, מעלים לאש גבוהה מאוד ומקפיצים כ4 דקות.
מוקפץ פטריות פשוט להכנה וטעים!
בסיר קטן מבשלים את הבטטה במים כשהיא חתוכה לרבעים עד שהיא מתרככת.
בסיר נפרד או מחבת עמוקה מטגנים בשמן זית בצל 1 קצוץ, יחד עם חצי כפית סוכר עד להזהבה.
מוסיפים 3/4 מכמות הפטריות, את שיני השום והמיסו.
לאחר שגם הפטריות מטוגנות, מתחילים להוסיף את השמנת, החלב, הקוקוס, החמאה והתבלינים.
מבשלים עד שהמרק מבעבע.
בבלנדר טוחנים את הבטטה יחד עם חצי מכמות המרק.
שופכים את תכולת הבלנדר חזרה לצי השני של המרק.
טועמים ומשפרים במידת הצורך (הוספת מלחם לטעם/חלב אם המרקם עבה מידי)
את שארית הפטריות מקפיצים בשמן זית ומסדרים בהגשה.
מנת גורמה אצלכם בבית!