מתי כדאי להתחיל לצרוך פטריות מרפא? כל התשובות כאן!

מתי באמת כדאי להתחיל עם פטריות מרפא – והאם זה בכלל יעזור לכם?

אתם כבר לא יכולים להתעלם מזה. פתאום החברים מספרים בהתלהבות על ריישי, פרסומות צצות על רעמת האריה ואפילו אמא שלכם התחילה ללגום קפה עם קורדיספס. אז השאלה הגדולה היא – מתי לעזאזל נכון להיכנס לעולם הזה של פטריות המרפא? האם צריך להמתין לאיזה אירוע לא נעים, או שדווקא מומלץ להפוך את צריכתן להרגל קבוע?

יום אחד התעוררתי והבנתי: אני לא רוצה לחכות שהגוף שלי יאותת לי

לפעמים החיים מתגלגלים בצורה מוזרה ולכם אין ברירה אלא להקשיב להם. כשהתחלנו לגדל פטריות מיוחדות כמו רעמת האריה ופטריית ריישי, דמיינו שנעבוד צמוד עם מסעדות יוקרה ושפים ידועים בארץ. הכל היה מושלם (כמעט מושלם), עד שהגיעה מלחמה ועצרה את הכל. דווקא מתוך המצב המאתגר הזה הגיעה ההארה: במקום להשקיע באנרגיה חברתית במסעדות, למה שלא נשקיע באנשים עצמם? אנשים אמיתיים, שרוצים להרגיש יותר טוב, לתפקד טוב ולשפר את אורח החיים שלהם.

התשובה, גילינו, הייתה מתחת לעיניים שלנו כל הזמן. פטריות מרפא נמצאות בשימוש כבר אלפי שנים ברפואה הסינית המסורתית והרפואה ההודית. אך בזמן האחרון הן סוף סוף מקבלות את ההכרה המדעית שמגיעה להן. ואם המדע אומר – מי אנחנו שנתווכח…

איזה סימנים מצביעים על כך שהגיע זמנכם לפטריות?

בואו נוודא שאתם במקום הנכון – מי בדיוק יכול להרוויח משימוש בפטריות מרפא? במקרה ששאלתם את עצמכם (ולא רק כי זה הטרנד העכשווי), הנה מספר נקודות שכדאי לשים אליהן לב:

  • לחץ וחרדה כרוניים – פטריות כמו ריישי ואשווגנדה (למרות שטכנית היא לא פטריה אבל חייבים להזכיר, לא?) יכולות לחזק את בלוטות האדרנל ולהפחית תופעות מתח נפשי ממושך.
  • קושי בריכוז וזיכרון – רעמת האריה (Lion’s Mane) הוכחה מחקרית כתומכת במערכת הנוירולוגית ובשיפור יכולות קוגניטיביות. כן, המוח שלכם יגיד לכם תודה.
  • מערכת חיסון ירודה – מרגישים שהחורף הוא קבוע בן בית אצלכם? הפטריות שיטאקי וצ'אגה עשירות בנוגדי חמצון ויכולות לשפר פלאים את תפקוד מערכת החיסון.
  • בעיה בשינה ובאנרגיה במהלך היום – רוצים לישון בלילה ולהישאר ערניים ביום? הקורדיספס היא הפטרייה האולטימטיבית לאיזונים כאלה, היא מוכרת כמגבירת אנרגיה ומיטיבה עם מערכת הנשימה והסיבולת הגופנית.

ומה לגבי הגיל? האם יש נקודה 'נכונה' להתחיל?

האמת היא? כמה שיותר מוקדם, יותר טוב. בדיוק כמו שלא תתחילו לאכול בריא רק אחרי התקף לב (לפחות נקווה!), אין טעם לחכות עד שהגוף יאותת שמשהו לא בסדר. פטריות מרפא הן לא תרופות פלא, הן פשוט דרך טבעית ועוצמתית לטפח גוף חזק לאורך זמן – למעשה זו תחזוקה שוטפת.

מספרים שהרגשתי על בשרי (ומוחי): רעמת האריה אחרי כמה שבועות – ומה קרה לי בדרך?

נשבע לכם, בהתחלה הייתי הכי סקפטי שיש – יותר ציני מעשר מערכות בחירות בישראל. אבל כשרעמת האריה נכנסה למערכת היומית שלי, הבחנתי שלאט לאט הדברים נראים אחרת:

  • יום 1-7: הכל כרגיל, אבל משהו קליל מרגיש שונה.
  • יום 8-14: הימים שלי הפכו ברורים יותר, הצלחתי לסגור משימות מהר יותר והבהירות המחשבתית השתפרה משמעותית.
  • יום 15-30: הרגשתי שיפור מוחשי בזיכרון לטווח קצר, דברים שקודם שהייתי שוכח הפכו להרגל טבעי. בגילי? מי היה מאמין…

אז האם פטריות מרפא הן טרנד חולף או שינוי חיים אמיתי?

בשנים האחרונות, כרישי שיווק כבר הפכו את עולם הבריאות והשייקים הירוקים לקרקס של מסרים מוגזמים. אבל במקרה של פטריות מרפא, מדובר באמת במחקר רציני מאוד – כזה שנערך על ידי אוניברסיטאות ומכונים נחשבים ברחבי העולם.

פטריית הריישי, למשל, נחקרה לעומק ונמצאה כמועילה בהורדת מדדים דלקתיים ובהפחתת סטרס משמעותית. רעמת האריה קיבלה גם היא תשומת לב מדהימה, במיוחד בתחום התפקודים המוחיים. אפילו גוגל בעצמם מזהים עלייה מתמדת בחיפושים אודות פטריות מרפא, ואנחנו יודעים שגוגל יודע הכל (רק אל תשאלו אותו שאלות אינטימיות מדי).

שאלות נפוצות שאתם בטוח שואלים את עצמכם ברגע זה:

  • האם אפשר לקחת כמה סוגי פטריות מרפא ביחד?
    כן לגמרי, ואפילו רצוי. אבל תקפידו להתחיל לאט ולשים לב לתגובת הגוף שלכם.
  • מתי הכי טוב לקחת את תוספי הפטריות?
    הכי טוב בבוקר או בצהריים, עדיף עם אוכל או שתייה חמה.
  • יש לזה תופעות לוואי מוכרות?
    לא, לרוב האנשים אין שום בעיות מיוחדות, אבל תמיד טוב להקשיב לגוף.
  • כמה זמן לוקח עד שמרגישים הבדל?
    תוצאה מיטבית תורגש אחרי כמה שבועות של שימוש קבוע ועקבי.

הערה אחרונה לטובתכם ולטובת כולנו בסביבה:

כמי שמגדל פטריות כבר לא מעט שנים, אני מבטיח לכם שפטריות הן מהיצורים הצנועים והיעילים ביותר בטבע. הן דואגות לביוספירה שלנו וגם לבריאותכם. אז אם עוד לא ניסיתם – זה הזמן להצטרף למועדון הכי סמוי ומתגמל שיש.

רגע לפני סיום: זכרו שהידע הוא כוח, וחשוב לקבל החלטות מיטיבות ואחראיות. עם פטריות מרפא, כמו עם כל תוסף תזונה, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי במקרה של ספק או מצבים רפואיים מיוחדים.

אז קדימה, הפטריות מחכות – ולא, הן לא הולכות לשפוט אתכם כי חיכיתם עד עכשיו!

תפריט נגישות