*אין לאכול את הפטריות בצורתן הטריה אלא רק לאחר בישול

*יש להפעיל את הערכה מיד לאחר קבלתה ולא להמתין יותר משבוע!

*לא לאחסן/לחשוף את הערכה לטמפרטורה של מעל 33 מעלות!

*להשפריץ 7 ריסוסים פעמיים ביום! אין צורך ביותר, להתייחס להערה זו ולא לכמות הפעמים בסרטון

הוראות לגידול ערכת רעמת האריה

ההוראות לרעמת האריה הן אותן הוראות כמו של פטריות הצדף ומה שנאמר בסרטון אך יש כמה דגשים חשובים:
– יש לשים לב שלאחר תקופה מסוימת של ההתפחות הרעמה תהפוך לצבע ורוד, זהו שלב תקין ומראה שאתם בדרך הנכונה!
– חשוב מאוד לא להתיז מים ישירות על גופי הפרי
– כאשר אורך השיעורת שלה מגיע ל1-2 ס״מ יש לקצור אותה. ככל שתתעכבו עם השלב הזה היא תתחיל להתייבש ולהצהיב לכן יש לעקוב אחר ההתפחות שלה כל הזמן.
– חי מדף של פטריית רעמת האריה כשבוע בקירור ובאחסון של שקית נייר/קופסת קרטון.

יש נטייה לחשוב שככל שמשאירים את הפטריות זמן רב יותר לגדול הן ימשיכו לגדול עד אין סוף, זה לא נכון. אם מאחרים את שלב הקציר הפטריות מתחילות להתייבש ולהתייעף לכן חשוב מאוד לעקוב אחר ההוראות!

הזמן האידיאלי לקצור את רעמת האריה
הזמן האידיאלי לקצור את רעמת האריה

הוראות לגידול פטריות צדף

1. מקמו את הערכה באיזור מוצל ללא שמש ישירה שעלולה לייבש את הנוזלים במצע.

2. חתכו X בגודל 6 ס״מ על 6 ס״מ. יש לשים לב שלא נכנסים עמוק מידי עם הסכין במצע (כחצי ס״מ פנימה)

3.רססו מים בעזרת בקבוקון השקיה כ3 פעמים ביותר על מנת לשמור על הלחות במצע (כעשרה ריסוסים בכל פעם)

4.עקבו אחר ההתפתחות ושימו לב כאשר גופי הפרי מתחילים לצאת (ראו בסרטון) יש לרסס רחוק יותר, כ20 ס״מ מגופי הפרי.

5.שלב הקציר:
כאשר הכיפות של הפטריות יתחילו להתעקל כלפיי מעלה(כשבוע מהופעת הפינים)
נקצור באהבה- בעזרת מספריים/סכין נוכל לחתוך את גופי הפרי, כדאי לעשות את זה בסביבה נקיה עם כפפות לאחר ששטפתם ידיים עם סבון/חיטאתם באלכוהול, כך בעצם נפחית את הסיכוי לזיהומים לקראת הקציר הבא(מה שעלול לקרות כי התפטיר נחלש) ונתכונן לקציר הבא.

אחסון- נוכל לאחסן את הפטריות בקירור(4 מעלות של מקרר רגיל) בעדיפות לאחסון בקרטון/שקית נייר שתספח את הנוזלים, חיי המדף של פטריות צדף שנקצרו בזמן הם כ3-5 ימים.

בואו נאכל!- *לא אוכלים את הפטריות נאות, רק לאחר בישול מקדים! כעת ניתן להינות מפטריות גורמה מטורפות בטעמים ומרקמים מיוחדים שהולכים להפתיע אתכם! ברגע שתטעמו תבינו!
את הצדפות ניתן לצרוב בשמן/חמאה לאחר שנפרוס אותן, ברגע שישחימו ויקבלו טיפה מרקם קריספי נדע שהן מוכנות(ניתן לשיקול דעתכם תוכלו לבחור במידת עשיה המועדפת עליכם)

6.הסבב השני-
נרסס במים 3 פעמים ביום את אותו הX ונחכה כשבועיים/שלושה ליציאת גופי פרי חדשים, נמשיך לרסס כל יום, 10 ריסוסים כל פעם ישירות לתוך הX , וכשיצאו גופי הפרי נמשיך לרסס אך ממרחק של כ20 ס״מ.

*לעוד טיפים ומתכונים ניתן לבקר בדף האינסטגרם שלנו: Funngiz

תפריט נגישות