5 מתכונים משגעים עם פטריות שיטאקי שאתם חייבים לנסות (מספר 4 הולך להפתיע אתכם!)
יש רגעים בחיים שבהם אתם חייבים לעצור ולשאול את עצמכם: "איך לעזאזל הסתדרתי עד היום בלי פטריות השיטאקי האלה?" אם עוד לא יצא לכם לבשל עם שיטאקי, תנו רגע לעצמכם להתבייש – מיד לאחר מכן להתאפס ולהיכנס למטבח. כי חבר'ה, הפטריות האלה הולכות להיות ההתמכרות הבריאה החדשה שלכם. הן מלאות בטעם אוממי עמוק, טקסטורה בשרנית משגעת והכי חשוב – הן גם מפוצצות בערכים תזונתיים ובריאותיים שישאירו אתכם עם מצפון נקי, וחיוך רחב.
אז הנה לכם 5 מתכונים מפתיעים, קלים וסופר טעימים עם פטריות שיטאקי שאסור לכם לפספס!
1. מוקפץ אסיאתי מהיר עם שיטאקי (תקשיבו, זה מתכון המוקפץ האולטימטיבי!)
למי שמתארגן עכשיו לערב נטפליקס או פשוט רעב בצורה בלתי מוסברת – המוקפץ הזה מציל חיים ומתכונן תוך רבע שעה זו הבטחה!
אז מה צריך?
- 200 גר' פטריות שיטאקי טריות, פרוסות
- רצועות דקות של גזר, פלפל ובצל ירוק
- 3 כפות סויה איכותית, שום, פלפל צ'ילי למי שאוהב פיקנטי
- חופן אטריות ביצים או אורז מבושלות מראש
- שמן שומשום, כפית דבש או סוכר חום
איך עושים?
מחממים ווק עם טיפת שמן שומשום, זורקים פנימה את הירקות והשיטאקי ומקפיצים בהתלהבות כאילו אתם מינימום שף אסייתי. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי ואת האטריות המבושלות, מסיימים עם סויה וקצת סוכר חום או דבש ומקפיצים עוד 2-3 דקות. Boom! ערב אסיאתי מושלם בלי דרמות.
2. מרק מיסו שיטאקי קסום (חירום מומלץ למצוננים)
מרק שכאילו יצא מבית מרקחת של רופאים יפנים שמבינים דבר או שניים בהבראה.
רשימת הציוד:
- 100 גר' שיטאקי יבשות, מושרות במים חמים כ-20 דקות
- 3 כפיות מחית מיסו (להשיג בכל סופר כמעט)
- אצות וואקמה, בצל ירוק פרוס דק, קוביות טופו רך
- מעט זנגביל טרי מגורר דק
איך מאגדים את זה?
מביאים את מי ההשריה של השיטאקי לרתיחה (אחרי שסיננתם אותם מהמשקעים כמובן ומוסיפים טיפה מים לפי הצורך), מוסיפים מחית מיסו, אצות, טופו, וג'ינג'ר. ממתינים 10 דקות וזהו. כל שלוק עושה טוב לנשמה. חיוני במיוחד ביום סגריר או כשאתם מרגישים טיפה אפעס חולים באופן מחשיד.
3. פסטה איטלקית מפנקת ושמנת שיטאקי (ממכרת ברמות או שסתם נדמה לנו?)
מוכרחים לציין את המתכון הזה – הוא אמנם בסיסי אבל הוא מסוג הדברים שהולכים ל"וואו" וכל האורחים יבקשו מתכון.
המצרכים:
- 250 גרם פסטה שאתם הכי אוהבים (טליאטלה או פטוצ'יני מומלץ)
- 200 גר' שיטאקי, פרוסות גס
- מיכל קטן של שמנת לבישול 15%
- אגוז מוסקט מגורר, שום, עלי בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן מגוררת
הוראות ההכנה הסופר-קלילות
מטגנים שיטאקי עם שום עד להזהבה, מוסיפים שמנת, מוסקט ומלח-פלפל. מוסיפים לפסטה המבושלת ומפזרים בנדיבות פרמז'ן. תתכוננו להצעת נישואים מהשותף לארוחה.
4. הבורגר הטבעוני האולטימטיבי משיטאקי (נו בסדר, לא חייבים להיות טבעונים כדי לעוף עליו!)
חברים, כאן אני רוצה שתורידו את הציניות לרגע – מדובר בבורגר טבעוני שהוא באמת באמת מדהים.
קבלו מהמערכת בפשטות:
- 2 כוסות שיטאקי טריות קצוצות גס
- שיבולת שועל טחונה גס
- אגוזי מלך גרוסים
- בצל מטוגן, שום טחון ותיבול לפי טעמכם (פפריקה מעושנת, סויה, כמון)
מערבבים הכל בקערה, יוצרים קציצות. נותנים מנוחה קצרה במקרר ומטגנים במחבת חמה. שימו אותו בתוך לחמניה טרייה, ירקות, רוטב ואתם על גג העולם – טבעוני או קרניבור, הוא ישאיר אתכם פעורי-פה!
5. חביתת שיטאקי מפנקת (הכי פשוט, הכי Comfort Food)
פשוט כי לפעמים אנחנו זקוקים לחיבוק מהיר, טעים ושלא מצריך דוקטורט בקולינריה.
- 2 ביצים טרופות
- שיטאקי קצוצות דק
- פטרוזיליה או עירית קצוצה דק, מלח ופלפל
מטגנים הכל במחבת חם, מתענגים מיד. לפעמים החיים יכולים להיות יפים גם בפשטות.
5 שאלות שאולי עברו לכם בראש (והתשובות המקצועיות שלנו):
- איך מאחסנים שיטאקי טריות? במקרר בנייר מגבת לח או בקופסה מאווררת עד שבוע.
- מה עושים עם שיטאקי מיובשות? להשרות במים חמים 20 דקות ואז לסנן ולהמשיך רגיל.
- אפשר להקפיא פטריות שיטאקי? כן, אבל הטקסטורה פחות אטרקטיבית. עדיף לבשל קודם ואז להקפיא.
- מה היתרונות הבריאותיים העיקריים שלהן? מחזקות את המערכת החיסונית, נוגדות דלקת ויש להן אפקט אנטי ויראלי מוכח.
- יש תחליף לשיטאקי? בואו, בריא כמו שיטאקי אין, אבל פורטובלו או שמפיניון יכולות להחליף בטעם.
בשורה התחתונה:
פטריות השיטאקי הן הטרנד הבא שלכם – טעימות, בריאות, רגשניות ונתינה שאין לה תחליף. כל מה שנותר הוא לרוץ למטבח, לנסות, לטעום את החיים מחדש ולהתאהב סופית בפטרייה החכמה הזו. בתאבון!