על תהליך הגידול

תהליך הגידול מתבצע בחוות הגידול שלנו בשיטה שבה אנחנו מגדלים את הפטריות מרמת הנבגים, מדובר בתהליך מורכב ומדויק שדורש המון דיוק וסטריליות.
מה שהופך את התהליך שלנו ליחודי הוא היכולת לקחת חלק בכל שלבי הגידול וזהו הבידול המרכזי שלנו, אנחנו לא מייבאים פטריות, לא מייבאים את מצעי הגידול אלא ממש עושים הכל בארץ מאפס.
היתרון המרכזי בתהליך זה הוא טריות הפטריות, והפקת תוספי התזונה מפטריות בגידול מקומי ללא שום התערבות כימית.
יתרון נוסף הוא שיש לנו בקרה מלאה על המוצר, אילו פטריות נגדל והאפשרות להשתמש ב-100% גופי פרי ללא תוספות ועדיין לשמור על מחיר הוגן ואטרקטיבי ביחס למוצר טהור מחומרי גלם מקומיים וטריים.

תהליך זה ייחודי לנו והוא חלק משמעותי בחזון שלנו ועל כן הוקמה פאנגיז, לתת אפשרות לצרוך ולהינות מפטריות מרפא מ-100 אחוז גופי פרי, בגידול סטרילי ובדרך הכי קרובה למקור- הטבע. התהליך שלנו מתחיל במעבדה הפנימית בחווה(מעבדה 2), שם אנחנו מכינים צלוחיות פטרי סטריליות ומתחילים את השלב הראשון של ״התפטיר״- רשת הכורים שממנה בסוף יצאו הפטריות.

משום שאנחנו לוקחים חלק בכל שלבי הגידול יש לנו את הלגיטימציה לבחור בסוגי הפטריות ובזני/תת זני הפטריות האיכותיים ביותר והמתאימים ביותר לצרכים שלשמם אנו מפיקים את תוספי התזונה, זה מתחיל במפגש בין 2 נבגים (זרעים בגודל מיקרוסוקופי שלא ניתן להבחין בהם בעין אנושית סטנדרטית)

הנבגים האלו הופכים לרשת כורים (תפטיר-mycelium) שממשיכים להתפתח בצלוחית תוך כדי שהם מקבלים את המזון הנדרש והמתאים להן ובקרת אקלים שמבטיחה התפתחות בקצב יציב ולא מזורז על מנת לתת לתפטיר מספיק זמן להתאכלס ולפרק את
המזון בצורה נכונה.

לאחר מכן התפטיר עובר למצע הגידול שאנחנו מכינים בחווה שלנו, המצע שלנו מורכב בעיקרו מנסורת של אלונים, עץ אלון הוא העץ שממנו רוב הפטריות שאנחנו מגדלים גדלות בטבע, מדובר במצע יוקרתי שמדמה לפטריה שלב במחזור חייה בטבע שבו היא גדלה/בוקעת מתוך עץ האלון, למעשה אנחנו מדמים לפטריה את התהליך הטבעי שלה, הכי קרוב למקור, מה שקורה בטבע ברנדומליות מוחלטת (אחד מתוך מיליוני תהליכים רק צולח) אנחנו מזקקים להליך של מספר חודשים ומדמים לפטריה כל שלב במחזור חייה, התהליכים מאוד מדוייקים ודורשים סטריליות מוחלטת.

המצע שעליו תגדל הפטריה (נסורת האלון) עובר הליך סטריליזציה שבו אנחנו מדיחים כל מיקרואורגניזם שהיה בפנים לפני כן (פטריות אחרות, עובשים ובקטריות) ולאחר שהוא סטרילי הוא נפרק במעבדה החיצונית (מעבדה 1) בשלב הזה אנחנו ״מאלחים״ את המצע-כלומר שותלים בו את תפטיר הפטריה שגידלנו מספר שבועות בתנאים אופטימליים, אוטמים את המצע ומאפשרים אך ורק מעבר של גזים כדי שהתפטיר יוכל לנשום.

לאחר מספר שבועות המצע שלנו שהיה בעבר מכלול של נסורת אלונים הופך ל״בלוק״ ממש כמו חתיכת גזע שנפלה ביער והתפטיר חדר והשתלט עליה כדי ליצר גופי פרי-פטריות.
כשהמצע מוכן אנחנו מעבירים אותו לחדר ״הפרחה״ החדר שבו התפטיר מתחיל לייצר גופי פרי, החדר הזה מבוקר אקלים- טמפרטורה,לחות,חמצן ותאורה, ומדמה אקלים ספציפי בהתאם לפטריה שנגדל, מיער חורפי קר ולח-עד ליערות אקזוטיים חמימים מלאי לחות.
תלוי פטריה, אחרי מספר שבועות יתחילו לצאת גופי הפרי- אותן פטריות המרפא שמהן אנחנו מפיקים תוספי תזונה.
פטריות כמו רעמת האריה יתחיל לצאת מהמצע תוך שבועיים שלושה ובסך הכל מהשלב הראשוני כ3-4 חודשים, ופטריות ריישי יהיו מוכנות לאחר כ6-9 חודשים.

שלב הקציר צריך להיות מדוייק ומתוזמן בצורה נכונה לכל פטריה, מדובר בעניין של שעות אחדות שבהן צריך להיות מדוייק ולקצור את הפטריות בשלב האידיאלי על מנת שנוכל להינות ממקסימום פוטנטיות(חומרים פעילים) לכל פטריה יש את הזמן שלה, ממש כל פטריה היא אינדיבידואלית ונקצרת באופן ידני בזמן המתאים. לאחר שהפטריות נקצרות הן מובלות בקירור למפעל תוספי תזונה באיזור חיפה, מפעל בעל תקנים מחמירים ומאוד גבוהים כמו iso, gmp ועוד…
הם מקבלים את הפטריות שלנו וכל פטריה בהתאם לפרוטוקול הנכון לה מקבלת את הטיפול המתאים, אם זה מיצוי/קיפסול.
מדובר בתהליך מאוד חשוב וזו הסיבה שאנחנו נותנים למעבדה צד 3 להמשיך את מה שאנחנו התחלנו, כל פטריה עוברת בדיקות מעבדה (מיקרוביולוגיה, מתכות כבדות, ושאריות דישון) על מנת לשלול חומרים לא רצויים.
רק לאחר שהפטריות עברו את הבדיקות הן נכנסות למפעל ולמעבדה צד 3, לאחר מספר שבועות/ימים תלוי פטריה או תוסף, המוצרים מוכנים לשימוש והפצה. מדובר בתהליך מאוד ארוך ומורכב, תהליך שאנחנו לא מעגלים בו פינות וגם אם היינו רוצים זה לא היה אפשרי, גידול פטריות דורש המון ידע, דיוק, מיומנות, ועבודה נקיה, אם משהו קטן בתהליך לא קורה בצורה נכונה הפטריות לא יגדלו.
מדובר בתהליך שהוא ממש 0 או 1 אין באמצע.
אנחנו שמנו לנו למטרה לתת גישה לפטריות איכותיות שעברו את כל השלבים בצורה הנכונה ביותר, לתת במוצר שלנו 100 אחוז גופי פרי ללא פילרים, בלי אותיות קטנות, על מנת שעוד אנשים בארץ יוכלו לקבל את התרומה הגדולה של ממלכת הפטריות לעולם, לאנושות.

תפריט נגישות